Service & onderhoud

 

 

  • Onderhoud

 

U kunt ook bij ons terecht voor het periodieke inspectie & onderhoud aan uw gastoestellen.

 

Op dit moment heeft 44% van de particuliere woningbezitter géén onderhoudscontract voor periodieke controle van de gasinstallatie in de woning, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van de branchevereniging Techniek Nederland.

Een cv-ketel die niet tijdig wordt gecontroleerd, gereinigd en afgesteld, kan voor gevaar in huis zorgen. Een gasexplosie en koolmonoxidevergiftiging zijn reële risico’s en komen in ons land met enige regelmaat voor.

Veiligheid is dan ook een belangrijke reden om de cv-ketel minimaal één keer per jaar door een erkende installateur te laten controleren.

De prijs voor het uitvoeren van onderhoud is afhankelijk van de locatie, het type van het toestel, het vermogen van toestel en of er eventueel meerdere gastoestellen op één adres kunnen worden onderhouden.

Indien u met ons jaarlijks een onderhoudsovereenkomst afsluit dan kunt u ook buiten de reguliere werktijden een beroep doen op onze service dienst.

Indien wij een nieuwe Nefit, Remeha of Atag ketel hebben geleverd en geïnstalleerd, dan is het bij de meeste types mogelijk om, tot 2 jaar na installatie datum, de fabrieksgarantie op toestelonderdelen te verlengen tot maximaal 12 jaar na installatiedatum. Een voorwaarde is wel dat u met ons jaarlijks een onderhoudsovereenkomst afsluit.

Ook kunt u bij ons terecht voor het vegen van uw schoorsteen/rookkanaal en het onderhoud aan uw hout- of pelletgestookte kachel / ketel.

____________________________________________________________________________________________________________

Uitleg over de nieuwe gasketelwet.

____________________________________________________________________________________________________________

Wat is de nieuwe Gasketelwet?

 

De nieuwe Gasketelwet schrijft voor dat bedrijven die gasverbrandingsinstallaties werken, zoals geisers, cv-ketels en gashaarden, gecertificeerd moeten zijn. Zonder deze certificering mogen bedrijven geen installaties plaatsen, onderhouden of repareren. Deze wet is in werking gesteld om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren en om zo koolmonoxide ongevallen te verminderen.

Vanaf wanneer geldt de nieuwe Gasketelwet?

 

De nieuwe Gasketelwet regelt dat bedrijven per 1 januari 2023 gecertificeerd moeten zijn voordat zij mogen werken met gasverbrandingsinsallaties. Deze wet trad per 1 oktober 2020 in werking met een overgangsperiode tot april 2022. Toch bleek eind 2021 dat de geplande datum niet haalbaar was. Bedrijven hadden te weinig tijd om te voldoen aan de vernieuwde eisen. De verplichting voor certificering geldt daarom per 1 januari 2023; vanaf dit moment is opereren zonder een certificaat een overtreding.

Waarom is de Gasketelwet opgesteld?

 

De Gasketelwet is het resultaat van nieuwe inzichten over de gevaren van koolmonoxide. Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid uit 2015 komt naar voren dat veel koolmonoxide ongevallen ontstonden door verkeerd handelen of nalatigheid van onkundige installateurs. Uit het rapport blijkt ook dat de helft van de ongelukken plaatsvindt bij moderne cv-installaties, terwijl men voorheen dacht dat het juist de oude apparaten waren die problemen gaven. Om de branche te professionaliseren en om de veiligheid nog meer te waarborgen, heeft de Rijksoverheid besloten certificeringen verplicht te maken.

 

Gecertificeerde vakmensen bij Debbe installatie & loodgietersbedrijf.

 

Bij Debbe installatie staat betrouwbaarheid, kwaliteit en veiligheid áltijd voorop. Daarom hebben wij alle benodigde certificeringen. Onze installateurs krijgen hoogstaande trainingen. Ook blijven zij altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en technieken. Wanneer u kiest voor Debbe, bent u verzekerd van de vereiste deskundigheid!

____________________________________________________________________________________________________________

TIPS!! voor het vullen en ontluchten van uw CV-ketel

 

 

ONTLUCHTEN VAN DE CV INSTALLATIE

 

  • Zet de ketel uit of de pomp stil door de stroom uit te schakelen.
  • Wacht tot het water in de installatie tot stilstand is gekomen (minimaal 10 minuten).
  • Draai het ontluchtingsventiel dat zich op de radiator bevindt, open met de sleutel. Het is voldoende om het ventiel een beetje open te draaien. Draai nooit de spindel geheel uit het
  • Laat de lucht ontsnappen en sluit het ventiel zodra er water uit komt. Met een doekje bij de opening kan dit werk zonder morsen gebeuren.

Ga zo te werk bij alle radiatoren, convectoren, verdelers etc. Begin met ontluchten met de laagste radiator en werk uw weg door het hele huis door naar de hoogste radiator. De ketels hebben meestal een automatische ontluchter, controleer of het plastic dopje een beetje is losgedraaid. Vergeet niet na het ontluchten de ketel of pomp weer in te schakelen. Controleer de installatiedruk deze moet ongeveer 1,8 bar zijn. Dit kunt u aflezen op een manometer, meestal op het toestel of door dit af te lezen op het digitale display van uw ketel (zie ook in de gebruiksaanwijzing van uw ketel) De installatie moet vooral worden bijgevuld na het ontluchten en indien de manometer minder dan 1 bar aanwijst.

VULLEN VAN DE CV-INSTALLATIE

 

  • Zet de ketel uit of de pomp stil door de stroom uit te schakelen. in geval van digitale drukaflezing op het display van de ketel dan alleen de thermostaat geheel laag zetten.
  • Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.
  • Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan en draai de koudwaterkraan een klein beetje open, zodat de slang met water wordt gevuld en de lucht uit de slang is
  • Draai nu de koudwaterkraan dicht en sluit het andere eind van de slang aan op de vulkraan die meestal bij de CV-ketel, een radiator in de keuken of badkamer is aangebracht.
  • Daarna dient u de waterkraan geleidelijk te openen en opent u de vulkraan.
  • De vulkraan wordt geopend met een sleutel of de dop en is na een kwartslag geheel
  • Sluit de vulkraan zodra de juiste waterdruk is bereikt (1,5 tot 2 bar).
  • Sluit de waterkraan en koppel de slang af.
  • Schakel de ketel of pomp weer in.
  • Zet de kamerthermostaat weer in de oorspronkelijke stand.

 

 

Debbe Installatie & Loodgietersbedrijf

Herenstraat 45

1211 CA Hilversum

Tel: 035-6421980

 


Neem met ons contact op, over de service en onderhoudscontracten die wij u kunnen aanbieden.


 

KVK: 73294306.  BTW nr: NL002237944B45