Service & onderhoud

 

 

 • Onderhoud

 

U kunt ook bij ons terecht voor het periodieke inspectie & onderhoud aan uw gastoestellen.

 

Op dit moment heeft 44% van de particuliere woningbezitter géén onderhoudscontract voor periodieke controle van de gasinstallatie in de woning, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van de branchevereniging Techniek Nederland.

Een cv-ketel die niet tijdig wordt gecontroleerd, gereinigd en afgesteld, kan voor gevaar in huis zorgen. Een gasexplosie en koolmonoxidevergiftiging zijn reële risico’s en komen in ons land met enige regelmaat voor.

Veiligheid is dan ook een belangrijke reden om de cv-ketel minimaal één keer per jaar door een erkende installateur te laten controleren.

De prijs voor het uitvoeren van onderhoud is afhankelijk van de locatie, het type van het toestel, het vermogen van toestel en of er eventueel meerdere gastoestellen op één adres kunnen worden onderhouden.

Indien u met ons jaarlijks een onderhoudsovereenkomst afsluit dan kunt u ook buiten de reguliere werktijden een beroep doen op onze service dienst.

Indien wij een nieuwe Nefit, Remeha of Atag ketel hebben geleverd en geïnstalleerd, dan is het bij de meeste types mogelijk om, tot 2 jaar na installatie datum, de fabrieksgarantie op toestelonderdelen te verlengen tot maximaal 12 jaar na installatiedatum. Een voorwaarde is wel dat u met ons jaarlijks een onderhoudsovereenkomst afsluit.

Ook kunt u bij ons terecht voor het vegen van uw schoorsteen/rookkanaal en het onderhoud aan uw hout- of pelletgestookte kachel / ketel.

 

 

TIPS!! voor het vullen en ontluchten van uw CV-ketel

 

 

ONTLUCHTEN VAN DE CV INSTALLATIE

 

 • Zet de ketel uit of de pomp stil door de stroom uit te schakelen.
 • Wacht tot het water in de installatie tot stilstand is gekomen (minimaal 10 minuten).
 • Draai het ontluchtingsventiel dat zich op de radiator bevindt, open met de sleutel. Het is voldoende om het ventiel een beetje open te draaien. Draai nooit de spindel geheel uit het
 • Laat de lucht ontsnappen en sluit het ventiel zodra er water uit komt. Met een doekje bij de opening kan dit werk zonder morsen gebeuren.

Ga zo te werk bij alle radiatoren, convectoren, verdelers etc. Begin met ontluchten met de laagste radiator en werk uw weg door het hele huis door naar de hoogste radiator. De ketels hebben meestal een automatische ontluchter, controleer of het plastic dopje een beetje is losgedraaid. Vergeet niet na het ontluchten de ketel of pomp weer in te schakelen. Controleer de installatiedruk deze moet ongeveer 1,8 bar zijn. Dit kunt u aflezen op een manometer, meestal op het toestel of door dit af te lezen op het digitale display van uw ketel (zie ook in de gebruiksaanwijzing van uw ketel) De installatie moet vooral worden bijgevuld na het ontluchten en indien de manometer minder dan 1 bar aanwijst.

VULLEN VAN DE CV-INSTALLATIE

 

 • Zet de ketel uit of de pomp stil door de stroom uit te schakelen. in geval van digitale drukaflezing op het display van de ketel dan alleen de thermostaat geheel laag zetten.
 • Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan.
 • Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan en draai de koudwaterkraan een klein beetje open, zodat de slang met water wordt gevuld en de lucht uit de slang is
 • Draai nu de koudwaterkraan dicht en sluit het andere eind van de slang aan op de vulkraan die meestal bij de CV-ketel, een radiator in de keuken of badkamer is aangebracht.
 • Daarna dient u de waterkraan geleidelijk te openen en opent u de vulkraan.
 • De vulkraan wordt geopend met een sleutel of de dop en is na een kwartslag geheel
 • Sluit de vulkraan zodra de juiste waterdruk is bereikt (1,5 tot 2 bar).
 • Sluit de waterkraan en koppel de slang af.
 • Schakel de ketel of pomp weer in.
 • Zet de kamerthermostaat weer in de oorspronkelijke stand.

 

 

Debbe Installatie & Loodgietersbedrijf

Herenstraat 45

1211 CA Hilversum

Tel: 035-6421980