Houtkachels

 

Over Janco de Jong

 

Janco de Jong is producent en leverancier van de JAnus en JAcobus houtkachels. In 1981 maakte Janco de Jong op ambachtelijke wijze in eigen smederij de eerste JAnus houtkachel, op basis van jaren ervaring en vakmanschap. Behalve in Nederland worden de kachels inmiddels ook in onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Zweden verkocht.

De houtkachels van Janco de Jong kenmerken zich al sinds 1981 door een sobere, moderne uitstraling gecombineerd met een hoog ontwikkelde verbrandingstechniek. De huidige houtkachels van Janco de Jong lijken wat uiterlijk betreft nog steeds op het oorspronkelijke strakke ontwerp.

Dat oorspronkelijke ontwerp heeft echter inmiddels technisch belangrijke ontwikkelingen ondergaan die groot effect hebben gehad op het rendement en die bovendien het gebruiksgemak verder hebben verbeterd. Er zijn de houtkachels JAnus, JAcobus, JAnus2 in verschillende uitvoeringen en met bijbehorende accessoires. Ook is er nu de nieuwe JAnus pelletkachel, volautomatisch, duurzaam & degelijk. Naast kachels levert Janco de Jong ook bijpassende accessoires, zoals een haardstel, houtbakken, een kookplaat, koekenpannen en theeketels. Ook is er een assortiment producten voor buiten, waaronder een tuinhaard en design tuintafels, de tuinhaard JAbq en een vuurschaal, tuintafels.

Neem gerust een kijkje in het assortiment:

Bekijk hier alle producten of de JAnus Pelletkachels

 

WIST U DAT

 • U in een JAnus houtkachel alle houtsoorten kunt stoken? Dus ook hardhoutsoorten als Meranti, Azobé en eiken?
 • Janco de Jong u LEVENSLANGE GARANTIE biedt op het staal, las en hang-en sluitwerk van de JAcobus houtkachels?
 • Het ‘brein’ achter de JAnus houtkachels -Janco de Jong- nog steeds nauw betrokken is bij de fabricage en innovatie van zijn geesteskinderen, de JAnus en JAcobus houtkachels?
 • De JAnus houtkachel sinds januari 2006 geleverd wordt met de ingegraveerde JAnus inscriptie boven de deur?
 • Het prototype JAnus houtkachel uit 1981 nog steeds brandt naar volle tevredenheid van de eigenaar?
 • De JAnus houtkachels ook in Duitsland, Engeland, Frankrijk, België, Tjechië en Zweden met succes geïntroduceerd zijn?

 

Over Nordic fire

 

 

Nordic Fire is een Nederlands bedrijf voor de verkoop van pelletkachels, houtkachels en kookfornuizen.
Men richt zich op de ontwikkeling van hoogwaardige kwaliteitskachels. De Nordic Fire kachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap. Het hoge rendement wordt bereikt door de voorverwarming van de regelbare secundaire en constante tertiaire verbrandingslucht. Door de volledige verbranding is er ook een minimale uitstoot van verontreinigde gassen en deeltjes. Een ruitventilatiesysteem zorgt ervoor dat de ruit van de houtkachel veel langer schoon blijft.

 

DE VOORDELEN VAN EEN NORDIC FIRE HOUTGESTOOKTE KACHEL

 • Zeer schone verbranding en een hoog rendement dankzij de extra naverbranding
 • Altijd een schone ruit door de schone verbranding
 • Zeer zuinig met hout
 • Extra beveiliging tegen schoorsteenbrand, dankzij de thermostatische mengregeling.
 • Dubbel beveiligd tegen oververhitting middels een koel- en drukbeveiliging.
 • Geen geregelde smoorklep waardoor een sterk vervuilende verbranding kan ontstaan, wat kan leiden tot schoorsteenbrand.
 • Jarenlange ervaring en toonaangevend op het gebied van CV kachels en haarden.
  Mooi en uitgebreid assortiment

Ook voor onderhoud aan de pelletkachel's / houtkachel's kunt u bij ons terecht.

Mail voor de optie's.


Over HAVE Verwarming.

 

Specialisten die gáán voor gezelligheid

Wij geloven dat gezelligheid bij de haard mensen gelukkiger maakt. Daarom hebben onze 35 collega’s niet alleen verstand van gezelligheid. Maar vooral van haarden en kachels.

Betrokkenheid

Al zo lang we bestaan, hechten we waarde aan duurzame relaties. Niet voor niets hebben we een landelijk, nog steeds groeiend netwerk van trouwe dealers. Die lange relaties en goede samenwerking zien we ook intern. We zijn trots op de grote betrokkenheid van onze medewerkers. Als er iets is dat HAVE uniek maakt, is dát het wel.

Hofleverancier

Betrokkenheid, een gezamenlijke passie en oog voor de lange termijn. Misschien is dat het geheim van 132 jaar HAVE Verwarming. Een geheim dat is bekroond met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Showroom

Ervaar de gezelligheid van een kachel of haard in onze 1.200 m² grote showroom waar we een prachtige collectie kachels en haarden brandend voor u hebben opgesteld.

Digitaal alvast een kijkje nemen? Loop ook eens door onze showroom met StreetView!

In onze showroom kunt u zonder afspraak terecht om ons rijke aanbod te bekijken en te bestellen. Wilt u advies van een van onze kachelexperts? Kom dan langs en wij helpen u de kachel of haard van uw dromen te vinden!

En de levering? Dat gebeurt via Debbe Installatie & Loodgietersbedrijf te Hilversum. Wel zo praktisch!

 

Graag tot ziens !

HAVE Verwarming
Hullerpad 34
6741PA Lunteren (Gemeente Ede)

 


Neem direct contact met ons op.